Esmaspäev, 18. märts 2024
Alfa Romeo, Fiat ja Fiat Professional ning Jeep toovad tänavu Balti turule koguni 11 uut mudelit, teatab nende kaubamärkide piirkondlik esindaja Autobrava. Erilist tähelepanu väärib Alfa Romeo uusim mudel Tonale, mis jõuab turule selle aasta teises pooles.

„Alfa Romeo on Itaalia autotööstuse tõeline lipulaev, mis jätkab tehase tohutu investeerimisprogrammi tulemusel alanud revolutsiooni. Nii et olen kindel, et see mudel raputab turgu oluliselt,” ütleb Autobrava tegevjuht Paulius Kudriavcevas.

Tema sõnul tuleb Alfa Romeo välja Stelvio ja Giulia mudelite eriseeriaga Estrema Speciale, mida on põhjalikult uuendatud nii seest kui ka väljast ning seejärel tulevad välja nende mudelite uuendatud ja muutunud välisilmega versioonid.

„Alfa Romeo Stelviost sai eelmisel aastal populaarseim Itaalia sõiduauto Baltimaades, nii et uuendused on eriti teretulnud nii meie kui ka tootja fännidele,“ ütleb Kudriavcevas.

Autobrava esindajad valmistuvad esitlema ka uusi Fiat Tipo ja Fiat 500X mudeleid, ühes U2 solisti Bonoga välja töötatud eriseeriat Fiat Red ning Abarth 695 kõige sportlikumat seeriat. „Fiatilt hakkab uudised laekuma aasta teises kvartalis ning neid jätkub terveks aastaks.“

Rääkides teisest Stellantise gruppi kuuluvast tootjast, ütleb Autobrava juht, et uuendatud legendaarne Jeep Grand Cherokee jõuab turule sel sügisel. Sellest saab üks kallimaid ja uuenduslikumaid linnamaastureid, mis esitab väljakutse BMW X5-le, Lexuse LX-seeriale ja Mercedes-Benz GL-ile.

“Grand Cherokee arendajad ei varja oma ambitsiooni, et nad sisenevad uue mudeliga luksusautode turule, kavatsedes ühendada linnamaasturite tootja legendaarse kogemuse, innovatsiooni ja Ameerika autodele omase sõidumugavuse,” ütleb Kudriavcevas.

Tema sõnul tulevad esimesed uudised Jeepilt juba veebruaris–märtsis, kui esitletakse Jeep Renegade’i ja Jeep Compassi iselaadivaid hübriide, kus sisepõlemismootor töötab kõrvuti elektriajamiga.

Lisaks jõuavad Baltimaadesse Fiat Professionali kaks uut mudelit: kevadel üle maailma esitletav kaubik Scudo ja suvel reisijateveoks mõeldud väikebuss Ulysse.

Fotod: Alfa Romeo, Fiat, Jeep

KOMMENTEERI SIIN