Reede, 29. märts 2024
Märkimisväärse uuenduskuuri läbinud uus Mazda CX-5 linnamaastur jõuab kogu Euroopas müügile juba tuleva aasta alguses – 2022. aasta CX-5 tutvustab uut sõidurežiimi Mi-Drive, täiustatud sõidudünaamikat, uut disaini, kasvanud praktilisust ning suuremat valikut ohutustehnoloogiaid.

2022. aasta CX-5 pakub juhtidele uut Mi-Drive sõidurežiimi valikut, mis võimaldab ühe nupuvajutusega leida endale kõige paremini sobiv režiim. Valitud varustustasemete puhul on saadaval nelikveosüsteem i-Activ, mis muudab maastikurežiimis keerulistes tingimustes sõidu loomulikumaks.

Uus CX-5 toob endaga kaasa ka uue põlvkonna Skyactiv sõidukiarhitektuuri, mis suurendab tänu uuendatud kerele, vedrustusele ja istmetele sõidumugavust. Oluliselt vähenenud on ka maanteemüra kostmine sõitjateruumi, eriti ebaühtlase kattega teelõikudel ja kruusateedel sõites.

Uue CX-5 esiosa ehib kolmemõõtmeline, Mazdale iseloomuliku disainiga iluvõre ning loomulikult on uue kujunduse saanud ka esi- ja tagatulede moodulid. 2022. aasta CX-5 on saadaval kolmes erinevas varustusastmes, mis pakuvad kõik ka disaini osas eristuvaid lahendusi ja saadaval on ka uus Zircon Sand värvivalik.

Mazda CX-5 2022

Newground varustustasemel on sõiduki esi- ja tagaosa ning uksekaunistusted täiendatud hõbedase kaitseliistuga, silma jäävad ka mustad küljepeeglite korpused, laimirohelised iluvõre detailid ja 19-tollised mustad valuveljed. Sõitjateruumist leiab seemispolsterduse, laimirohelised õmblused ja rohekates toonides ventilatsioonivõred.

Blackout Plus varustustasemel aitavad jõulist ja sportlikku välimust esile tõsta läikivmusta viimistlusega iluvõre, kaitseraua alumised moodulid, rattakoopad, uksekaunistused ja küljepeeglite korpused. 19-tollised valuveljed on musta metallikvärvi ja iluvõre täiendatud punaste lisadega. Sõitjateruumis hakkavad silma punased kontrastõmblused, mis kaunistavad musti nahkistmeid, rooli, käigukangi ja uksepaneele.

Signature varustustasemel rõhutab ühtne ning ühevärviline välimus Kodo disaini vormide ilu, mida täiendab 19-tolliste valuvelgede hõbedase läikega värv. Sõitjateruumi lisavad luksust pehme ja sile kitsenahk ning ehtsast puidust silmapaistvad detailid.

Mazda CX-5 2022

2022. aasta CX-5 sõitjateruumi keskkonsoolist leiab nüüd ka juhtmevaba Qi telefonilaadija ning veelgi praktilisemaks on muutunud ka sõiduki pagasiruum – kaheosaline ja pööratav pakiruumi matt ning tagaluugi servaga ühel tasandil paiknev pakiruumi põrand hõlbustavad ka suuremate esemete vedamist. Newground varustustaseme mudelite puhul on saadaval ka veekindlate servadega matt märgade või määrdunud esemete mugavamaks transportimiseks.

Uuendatud CX-5 ohutussüsteemide valik i-Activsense sisaldab nüüd liiklusvoos püsimise süsteemi Cruising & Traffic Support (CTS). CTS aitab vähendada juhi väsimist liiklusummikutes, abistades nii gaasi- kui piduripedaali moduleerimise ja sõiduki õigel rajal hoidmisega. Kirsiks tordil on uuenenud kohanduvad LED-esituled (ALH), mis juhivad valguse jaotumist varasemast täpsemalt.

Kõik need uuendused ja täiustused on muutnud CX-5 Mazda põhimudeliks, mille osakaal moodustab umbes 21% Euroopa aastamüügist.

Fotod: Mazda

KOMMENTEERI SIIN