Teisipäev, 23. aprill 2024
Neste on esimene Põhjamaades, kes on valmis saanud 100% taastuvtoorainest erimärgistusega diislikütuse. Jaanuarist 2021 on see Neste MY Non Road Diesel™ nime all saadaval Soomes ehituses, metsatööstuses, põllumajanduses ja küttekateldes kasutamiseks.

Soomele tähendab see sammu lähemale süsinikuneutraalsusele aastaks 2035 ning riigi masinatööstusel ja küttesektoril on võimalik hakata vähendama oma süsinikuheidet.

Neste asepresident Joni Pihlström ütles: “Töötame selle nimel, et meie tarbijate kasvuhoonegaaside emisioon oleks 2030. aastal 20 miljonit tonni väiksem kui täna. Meie taastuvtoorainest diislikütus on maanteetranspordis hästi vastu võetud ja mitusada ettevõtet transpordi- ja logistikasektorist on otsustanud sellele üle minna.”

“Sama võimaluse tahtsime nüüd anda järgmiste tööstusharude ettevõtetele oma emissioonide vähendamiseks ning meie pakutud lahendus on võimalik kohe kasutusse võtta,” lisas Pihlström.

Uus kütus on võrreldav Neste MY diislikütusega, mida juba kasutatakse maanteetranspordis. Toorained on samad ja mõlema kütuse süsinikuheide kogu elutsükli jooksul on kuni 90 protsenti väiksem kui fossiilsel kütusel. Neste MY Non Road Diesel sobib kogu masinapargile ning seda võib kasutada ka kütmiseks.

Neste soovib saavutada süsinikuneutraalse tootmise aastaks 2035 ning lisada oma taastuvatest toorainetest tooteportfelli prügist toodetud plastiku. Neste tegevust on korduvalt tunnustatud Dow Jonesi jätkusuutlikkuse indeksiga ja Global 100 maailma kõige jätkusuutlikumate ettevõtete edetabelis. 2019. aastal oli Neste müügitulu 15,8 miljardit eurot ning 82% ettevõtte ärikasumist moodustas taastuvtoorainest toodang.

Foto: Neste

KOMMENTEERI SIIN